Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Kraftvärmeforum

Huvudinnehåll

Kraftvärmefrågan hetare än någonsin – varmt välkommen till en högaktuell nätverksträff och konferens med fullt fokus på kraftvärmefrågor!

Den 1-2 oktober samlas vi på vår årliga konferens om kraftvärmefrågor, denna gång på Långholmen i Stockholm. Vi bjuds på ett fullspäckat program med olika perspektiv på kraftvärmefrågorna; politikiska, tekniska, marknadsrelaterade och anläggningsrelaterade – och inom detta område står det allt annat än stilla. Flera politiska initiativ som är negativa för kraftvärmen har tagits den senaste tiden och nu börjar konsekvenserna att bli tydliga då anläggningar i våra storstäder stängs ned. Samtidigt lyfts kraftvärmen som en nödvändig del av vårt energisystem i energipropositionen och det blir allt tydligare hur viktig både fjärr- och kraftvärmen är för den tilltagande effektproblematiken. Potentialen för lokal elproduktion är stor men hur ska den tas tillvara?

Arbetet med programmet pågår men det utlovas en spännande och aktuell blandning av föredrag, t.ex. får du höra:

  • Ulrika Jardfelt, chef för Vattenfall Värme, inledningstalar om sina perspektiv efter många år i branschen och i sin nya roll på Vattenfall.
  • Erik Thornström, Energiföretagen Sverige, om den aktuella politiska utvecklingen.
  • John Jonsson, Profu, om hur mycket kraftvärme det ser ut att bli framöver i Sverige enligt en nyligen genomförd studie.
  • Martin Johansson, Energimyndigheten, om rapporten ”100 % förnybart” och kraftvärmens roll i detta.
  • Johan Tjernström, Akademiska Hus, om kundens roll i energisystemets utmaningar.

Konferensen vänder sig till dig som har intresse av kraftvärmefrågorna på både strategisk och operativ nivå.

Till Långholmen, som ligger på Södermalm i Stockholm, tar du dig enkelt med Flygbuss direkt från Arlanda, buss, tunnelbana (Hornstull) eller varför inte cykel om du bor i Stockholmsområdet. Det finns även gratis parkeringsplatser och möjlighet att ladda elbil. Mer information om Långholmen hittar du här.

Kontakt

Lena Odenholm

Lena Odenholm

Administratör
Enhet: Verksamhetsstöd
Telefon: 08-677 26 46
E-post: lena.odenholm@energiforetagen.se