Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Regionmöte Nord - Clarion Arlanda

Huvudinnehåll

Välkommen till höstens viktigaste möte i norra Sverige!

Vilka yttre hot utgör en fara mot energibranschen och hur kommer omvärlden att påverka branschen i höst? För dig som är vd, verksamhetsansvarig inom fjärrvärme, elhandel, produktion eller elnät eller bara allmänt intresserad av energibranschen är regionmötet din möjlighet att få de viktigaste uppdateringarna kring branschen nu i höst.

Vi träffas vid Arlanda så att så många som möjligt ges chans att delta och vi har mötet tillsammans med Region Nord. I en modern och flexibel miljö får du koll på de viktiga frågorna som rör din verksamhet och föränderliga omvärld. Här får du även tid för värdefullt nätverkande med branschkollegor och experter från Energiföretagen Sverige.

Ur regionmötets program:

- När systemet går ner. Lottie Knutson - om ledarskap och kommunikation i den digitala och analoga hetluften.
Hennes långa yrkeserfarenhet, som omfattat stora digitala omställningar och mycket turbulenta situationer,
har gjort att hon vet vilka strategier och verktyg som fungerar när organisationer och individer utsätts för hård press.
Lyssna till hennes erfarenheter kring ledarskap och kommunikation i den digitala och analoga hetluften.


-
SÄPO upplyser oss om de antagonistiska hot som finns mot energibranschen. Har du märkt något på hemmaplan?

- Henrik Wingfors, Energiföretagen, tar med oss på en intressant spaning i nutiden och framtiden med lite extra fokus på färdplan el.

- Val till de regionala styrgrupperna och valberedningen. Nomineringar har gjorts och nu är det dags att kora vilka som ska ingå i de regionala styrgrupperna och valberedningen.

- Färdplanerna för ett fossilfritt Sverige 2045. Hur ska uppvärmningssektorn bli fossilfri och vad krävs för att Sverige ska kunna fortsätta leverera tillräckligt med fossilfri el när efterfrågan ökar?

- EU-kommissionens vinterpaket Clean Energy Package ska införas i Sverige den 1 januari 2021. Vad innebär det skärpta målet för energieffektivisering och hur påverkas energimarknadens aktörer av direktivet? Vi reder ut.

- Tre medlemsföretag delar med sig av sina nyaste, hetaste, bästa projekt.

Den 14/10 kl 19.00 träffas de som kan för en gemensam middag och nätverkande. Anmäl din medverkan samtidigt som du anmäler dig till regionmötet.

Dagen innan Regionmötet (den 14 oktober) har du möjlighet att delta på Energiföretagen Sveriges Nätverksträff för digitaliserad utveckling (EDU). Vi håller till på Clarion Hotel Arlanda. Anmälan gör du i samband med din anmälan till Regionmötet. Önskar du enbart delta på EDU anmäler du dig här .

Läs mer om digitalisering och smarta energisystem här.

Nyttja möjligheten att delta på båda mötena och middagen.

Om datumet inte passar din kalender, är du självklart välkommen till någon av våra andra regionmöten.

- Region Väst, 17-18 oktober  2019
- Region Syd, 24 oktober 2019

Mats Andersson

Regionchef Nord
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 0910-76 14 80
E-post: mats.andersson@energiforetagen.se

Freja Lundgren

Administratör
Enhet: Verksamhetsstöd
Telefon: 08-677 26 59
E-post: freja.lundgren@energiforetagen.se