Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Bli en Visiting star hos Energiföretagen i Bryssel

Publicerat av: Lisa Hjelm ·

Huvudinnehåll

Energiföretagen har nu tagit fram ett program för "visiting stars" som vill lära sig mer om EU-arbetet och bidra till öka synligheten för Energiföretagen i Bryssel. Programmet är öppet för anställda på Energiföretagen och anställda på medlemsföretag.

På vårt EU-kontor i Bryssel behandlar vi alla frågeställningar som är prioriterade för våra medlemsföretag på EU-nivå. Vi är bland annat medlemmar i Eurelectric, Euroheat and Power, GEODE och CEPS.

Programmet för visiting stars är framför allt riktat till dig som arbetar med Public Affairs, Regulatory affairs, juridik eller i annan roll men är insatt i eller intresserad av hur EU påverkar företagens villkor.

Som visiting star förväntas du komma med förslag på ett projekt som du ska genomdriva under programperioden i Bryssel som du tar fram tillsammans med Energiföretagens Brysselchef som också kommer att föreslå andra lämpliga arbetsuppgifter.  

Exmpel på arbetsguppgifter som visiting star kommer att hjälpa till med är EU-nyhetsbrevet som går ut en gång i veckan, Bryssel Direkt som går ut en gång i månaden, regelbundna rapporter och förberedelser inför styrelsemöten i Eurelectric och Euroheat and Power. Energiföretagen i Bryssel anordnar också regelbundet nätverksträffar och seminarium. 

Praktisk information

Programmet pågår mellan en och tre månader.

Energiföretagen erbjuder

  • Mentorskap – Energiföretagens Brysselchef guidar medarbetaren som deltar i programmet med framtagande och genomförande av programmet.
  • Nätverk – Energiföretagen har ett brett nätverk i Bryssel som visiting star kommer att få ta del av.
  • Arbetsplats – En visiting star får tillgång till ett skrivbord på Nordic Energy Office i Bryssel. 
  • Bostad – Energiföretagen kan tipsa om lämpliga ställen att leta efter bostäder. Kostar runt 1500-2000 euro per månad för korta vistelser.

Företaget står för:

  • Dator och mobil - Du förväntas ta med dig din dator och mobiltelefon i denna tjänst.
  • Lön – Lönen betalas ut av deltagande företag. 
  • Boende och resor – Bekostas av deltagande företag.

Vem passar ”visiting star”-programmet för? 

Det passar dig som arbetar med samhällskontakter/Public Affairs/Regulatory Affairs/Juridik och vill öka dina kunskaper om hur EU-systemet fungerar. 

Antagning

Vi har två nomineringsperioder: en som löper från oktober-november för visiting stars under våren och från februari-mars för visiting stars under hösten. 

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Daniel Wennick

Daniel Wennick

Chef Energiföretagen Sveriges Brysselkontor
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: +32 (0)473 57 41 76
E-post: daniel.wennick@energiforetagen.se