Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Regionchef till Energiföretagen Sverige, region Syd

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Huvudinnehåll

Ta chansen att söka ett av Sveriges mest utvecklande jobb där du är spindeln i ett väl upparbetat nätverk tillsammans med Energiföretagens medlemmar. Vår organisation samlar nära 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar energi och nu söker vi en regionchef för en av våra fyra regioner, region Syd.

Energiföretagen Sverige är branschorganisationen som samlar nära 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar energi. Vår vision är att skapa ett samhälle med hållbar energi för alla, alltid. Nu söker vi en ny regionchef för en av våra fyra regioner, region Syd, som omfattar Sveriges sydligaste delar.

Tjänstens ansvarsområde

Din huvudsakliga uppgift är att vara ansvarig för den regionala verksamheten i region Syd, som geografiskt omfattar 5 län i Sydsverige med totalt 94 medlemsföretag. Din roll är att arbeta för att alla våra medlemsföretag ska känna sig varmt välkomna i föreningens verksamhet, såsom konferenser, utbildningar och nätverk regionalt och nationellt. Du kommer att ha en unik roll som regionchef för en av våra fyra regioner, där du utgör navet i kontakten mellan föreningen och medlemsföretagen i regionen.

Du ansvarar för att medlemmarnas behov och önskemål förs vidare internt inom Energiföretagen genom en nära medlemsdialog, och du ansvarar för återkoppling till medlemmarna om vad föreningen arbetar med. Du tar också egna initiativ för att utveckla föreningens verksamhet utifrån medlemmarnas behov och önskemål samt bistår i regionalt påverkansarbete och regional opinionsbildning.

I Energiföretagen Sverige utvecklas det regionala arbetet och arbetsformerna av regionchefen och den så kallade regionala styrgruppen utifrån vad medlemsföretagen efterfrågar. Den regionala styrgruppen är vald av medlemmarna och gruppen tillser att medlemsdialogen upprätthålls och utvecklas samt att vd och/eller styrelsen delges regionala nätverkets uppfattning i olika frågor. I den regionala styrgruppen är du föredragande och sekreterare. Tillsammans med övriga regionchefer skapar ni olika typer av aktiviteter och möten. Du deltar också i föreningens olika medlemsråd, arbetsgrupper och nätverk. Du har även en sammanhållande och dokumenterande roll för Energiföretagens arbete inom elsamverkan, som leds av Svenska kraftnät.

Energiföretagen Sverige söker dig som brinner för att utveckla energibranschen, genom att tillsammans med medlemsföretag och kollegor anordna möten och utbildningar i toppklass.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på regionkontoret i Kristianstad, men hela regionen utgör ditt arbetsfält.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet från, och ett stort intresse för, energibranschen.

Du behärskar svenska språket i tal och skrift samt har vana av Office365.

B-körkort är ett krav.

För att kunna trivas i rollen som regionchef ser vi gärna att du;

  • är en lagspelare med ledaregenskaper som trivs att arbeta med stor frihet och eget ansvar som ställer höga krav på flexibilitet i vardagen
  • är generalist med bred kompetens som kan se helheten, men också kan beakta viktiga detaljer eller delfrågor av betydelse för medlemmarna
  • är en lyhörd och kommunikativ person och har förmåga att skapa förtroende och påverka med hög integritet
  • har lätt att bygga och bibehålla relationer med medlemmar, intressenter och inom kansliet och motiveras av att dagligen samverka med andra människor
  • har förmågan att planera och genomföra möten och aktiviteter tillsammans med medlemmarna och andra aktörer och intressenter
  • har erfarenhet och intresse av att framträda och hålla föredrag och presentationer i olika sammanhang
  • är självgående, ansvarstagande och driver dina uppdrag framåt på ett strukturerat sätt
  • är genuint intresserad av branschens frågor och utmaningar
  • tycker om och har möjlighet att resa regelbundet – mestadels inom regionen men resor till Stockholm och andra delar i landet krävs också med jämna mellanrum.

Ansökan och frågor

Din ansökan med cv och personligt brev vill vi ha via mejl till ansokan@energiforetagen.se senast den 1 juni.

Frågor om tjänsten besvaras av Gunilla Andrée, tf enhetschef Medlemsdialog och juridik, telefon 08-6772636 eller per mejl gunilla.andree@energiforetagen.se

Fackliga företrädare är för Unionen Christer Gruber, 08-677 26 61 och för SACO Louise Marcelius, 08-677 28 27.

Om Energiföretagen Sverige

Energiföretagen Sverige är en förening vars verksamhet utvecklas i samverkan med medlemmarna. Vår främsta uppgift är att skapa goda affärsmässiga villkor för våra medlemmar, som med sin verksamhet vill verka för hållbara och resurseffektiva energisystem. Vi är branschens röst i samhällsdebatten och i relation till andra samhällsaktörer i Sverige och EU. Vi verkar lokalt, nationellt och internationellt.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Gunilla Andrée

Gunilla Andrée

Enhetschef stab och medlemsdialog
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 08-677 26 36
E-post: gunilla.andree@energiforetagen.se