Webbkurs ESA Vattenvägar

Få rätt elsäkerhetsutbildning genom EBR:s Webbkurs ESA Vattenvägar. Den är användarvänlig och moderniserad. Du får även tillgång till webbaserad kunskapsbank, ESA Q Vattenvägar.

Webbkurs ESA Vattenvägar är en utbildning baserad på innehållet i publikationen ESA Vattenvägar – Vattenkraftens säkerhetsanvisningar. Kursen vänder sig till dig som ska arbeta i kraftstationer och kraftstationers vattenvägar.

På kursen får du som arbetar i kraftstationer och kraftstationers vattenvägar kunskap om hur ESA Vattenvägar – Vattenkraftens säkerhetsanvisningar ska användas för att arbeten och driftåtgärder ska kunna utföras på ett säkert sätt. Efter kursen ska de teoretiska kunskaperna kunna användas praktiskt i ditt dagliga arbete.

Kursen gör du när och var det passar dig, ensam eller tillsammans med kollegor som också har beställt kursen. Gör du kursen tillsammans med kollegor måste varje deltagare gå igenom sin egen utbildning för att blocken ska bli klarmarkerade och ni ska få tillgång till slutproven. Webbkursen är självinstruerande och tar ca 4 timmar att genomföra.

Tekniska krav

Vi rekommenderar att du genomför utbildningen via en fast uppkoppling. För att kunna använda materialet behöver din tekniska utrustning uppfylla följande tekniska krav.

Kunskapsbank ESA Q Vattenvägar

Vid bokningen får du tillgång till nya digitala kunskapsbanken ESA Q Vattenvägar. Den hjälper dig inför arbetsmoment i vardagen.

Genom denna får du på ett enkelt och förklarande sätt tydliga svar på dina ESA-frågor. Den hjälper till att fylla i de små detaljerna som är avgörande för en fungerande elsäkerhet i vardagen. Din tilldelade roll på arbetsplatsen, riskhantering, arbetsmetoder eller vad sjukvården ska utföra för kontroller om olyckan är framme och så vidare. ESA Q Vattenvägar ger dig svar när du är ute och jobbar eftersom den är tillgänglig både för mobiltelefon och surfplatta.

Ursprungsidén med ESA Q Vattenvägar var att höja riskmedvetenheten. Idén har vuxit sig starkare och är idag ett komplement till de lärarledda utbildningarna och publikationerna inom ESA Vattenvägar. För att använda ESA Q Vattenvägar behöver du genomföra Webbkurs ESA Vattenvägar.

ESA Q Vattenvägar och Webbkurs ESA Vattenvägar har du tillgång till i tre år, därefter måste du förnya din ESA kunskap enligt repetitionskravet.

In english:
Web course ESA Waterways

Läs artikel på utbildning.se "Vad är ESA? – vi reder ut begreppen"

EBR, ESA och ESA Q är av Energiföretagen Sverige skyddade varumärken. Våra registrerade varumärken ger oss ensamrätt och får endast användas med Energiföretagen Sveriges tillåtelse.

Kontakt

Mikael Eddegren

Mikael Eddegren

Projektkoordinator
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 26 17
E-post: mikael.eddegren@energiforetagen.se

Frida Wallin

Frida Wallin

Projektkoordinator
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 28 63
E-post: frida.wallin@energiforetagen.se

Johan Hector

Johan Hector

Projektledare
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 27 34
E-post: johan.hector@energiforetagen.se